ΚΛΑΔΕΜΑ
Το κλάδεμα είναι βασικός παράγοντας για την δημιουργία και την διαμόρφωση του σχήματος και του τρόπου καλλιέργειας που θα ακολουθηθεί για την υπόλοιπη ζωή του φυτού, με κύριο στόχο να υπάρχει πάντα μία ισορροπία μεταξύ της καρποφορίας και της βλάστησης. Το γκότζι μπέρυ από την φύση του χαρακτηρίζεται ως φυτό με πλούσια φυλλική επιφάνεια γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο κλάδεμα. Μπορεί να καλλιεργηθεί είτε σε σχήμα παλμέτας με μερική υποστύλωση είτε ελεύθερο σε κύπελλο. Το φυτό έχει την τάση να δημιουργεί την άνοιξη και το καλοκαίρι ζωηρή κατακόρυφη βλάστηση τα λεγόμενα λαίμαργα τα οποία θα πρέπει να απομακρύνονται νωρίς γιατί το φυτό θα πρέπει να μένει ανοιχτό για την διείσδυση της ηλιακής ακτινοβολίας, επιτυγχάνοντας καλύτερο αερισμό και λιγότερη εργασία κατά το χειμερινό κλάδεμα με αποτέλεσμα μετά την απομάκρυνση αυτών να υπάρξουν καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά στον καρπό, όπως πιο έντονο χρώμα και μέγεθος περισσότερα σάκχαρα και ένα ανταγωνιστικό προϊόν στην αγορά.
Κλαδεύεται κατά τη διάρκεια του λήθαργου (τέλος χειμώνα) μέτρια έως και αυστηρά, με σκοπό την ανάπτυξη νέας καρποφόρας βλάστησης. Αποκόπτονται βλαστοί αδύναμοι, ξηροί, γερασμένοι. Στόχος είναι η έκθεση των νέων βλαστών στο φως. Την άνοιξη οι πολύ ζωηροί συντέμνονται σε μια πλάγια βλάστηση (κλάδεμα επιστροφής). Επίσης αραιώνονται βλαστοί που συνωστίζονται. Καλοκαιρινό κλάδεμα για να αφαιρεθούν τυχόν λαίμαργοι ή παραφυάδες (μπορεί να παράγει συνεχώς παραφυάδες που πρέπει να αφαιρούνται). Για αναγέννηση μπορεί να κλαδευτεί χαμηλά ώστε να αναπτυχθούν νέοι βλαστοί.